Växlingstips inför resan!

forex is important part of vacation planning

Ska du ut och resa och funderar över valutaväxling?

Här kommer mina bästa tips som van resenär!

Det är inte lätt att veta hur man ska gå tillväga innan avresa. När jag för första gången gav mig ut i världen kändes valutaväxling som den allra snårigaste djungel och jag hade ingen aning om vart jag skulle vända mig. Det resulterade i att jag inte växlade överhuvudtaget utan förlitade mig på att det skulle lösa sig på plats. Vi är så vana vid att kunna dra våra kort när vi handlar, men i stora delar av världen är kontanter fortfarande det enklaste och ibland det enda betalsätt att förlita sig på.

Kontanter utomlands

När jag reser vill jag som många andra ofta besöka lokala kaféer och restauranger och gå på alla de charmiga marknader som världens länder erbjuder. Dessutom är dricks något som hör till vardagen när man blir serverad utomlands och utan kontanter blir alla dessa nöjen mycket svåra att ta del av. Man får ha i åtanke att Sverige är ett land som verkligen ligger i framkant var gäller kortbetalning och generellt sätt är kontanter fortfarande det allra vanligaste sättet att betala i utlandet.

Växla inte på flygplatsen

I taxin utanför den tyska flygplatsen blev jag direkt nekad kortbetalning. Det var inte mer med det utan jag fick springa tillbaka in bland vimlet av folk och leta upp ett växelkontor. Nu på efterhand förstår jag hur flygplatsernas växelkontor kan utnyttja oss ”sista minuten-växlare”. De erbjöd en fruktansvärt mycket sämre växlingskurs och det är inte ovanligt att dessa kontor har ett påslag på upp mot 5-10%. Inte ens bankomaterna är lönsamma att ta ut kontanter från då de allt som oftast tar ut en extra avgift för just detta.

Hela resan gick jag och räknade på hur mycket jag måste förlorat och det grämer mig än idag. Så mycket annat jag hade kunnat unna mig istället för alla dessa bankavgifter och extrakostnader.

Valutaväxling Azyo

Räddaren i nöden

Jag lärde mig helt klart en läxa och bestämde mig för att göra min research innan nästa resa.

Mitt i Malmö centrum, på Djäknegatan, stannade jag till utanför Azyo Exchange. Lika bra att gå in och höra med någon som kan, tänkte jag och klev in.

Jag fick ett så fint bemötande och de bekräftade att jag inte var ensam om att gå på de missar jag gjort. De visade mig hur de varje timme uppdaterar sina priser för att kunna erbjuda den mest fördelaktiga växlingskursen och redan där hade jag bestämt mig för vart jag i fortsättningen skulle vända mig. Valutaväxling blev plötsligt enkelt. Jag kan när helst jag behöver ringa eller besöka Azyo Exchange för att ta reda på när det blir som mest lönsamt att växla och jag behöver aldrig mer oroa mig för onödiga påslag! Jag behöver inte heller tänka på att ha med mig kontanter när jag ska växla utan kan enkelt betala med kort hos Azyo. Dessutom har jag fått hjälp med ovanliga valutor som andra kontor inte kunnat erbjuda, vilket är helt fantastisk för mig som gillar att besöka platser utöver de kända turistdestinationerna.

Skicka pengar utomlands

Valutaväxling är inte det enda Azyo Exchange har hjälpt mig med. De har även lärt mig hur enkelt det kan vara att överföra pengar mellan länder.

I Dubai träffade jag Nora, vi blev goda vänner och för ett tag sedan kom hon och besökte mig här i Malmö. Efter ett par veckor på resande fot behövde hon skicka pengar hem till sin familj. Hon frågade mig hur man skulle bära sig åt och jag stod handfallen inför frågan. Jag hade aldrig skickat pengar till ett annat land och visste helt enkelt inte hur man skulle gå till väga. Azyo Exchange dök upp i tanken och vi bestämde oss för att ringa dem för rådfrågning.

Det visade sig vara så mycket enklare än vi hade kunnat drömma om!

Med Western Union Money Transfer kan man skicka pengar till nästan vart som helst i världen. Det sker tryggt och smidigt och man kan slappna av i att pengarna kommer fram snabbt och säkert. Utan Azyos hjälp hade jag inte haft en aning. Numera skickar jag ofta över en slant till mina vänner utomlands när de fyller år och det är inte det minsta krångligt!

Växling ska vara enkelt!

Jag måste medge att jag fått en så mycket klarare bild av vad valutaväxling handlar om och känner mig inte alls orolig inför mina resor längre. Jag behöver inte sitta och leta efter rätt kurser eller tänka på hur det ska bli som mest lönsamt för mig – Azyo gör hela det jobbet åt mig.

Jag vill varmt rekommendera alla er som ska ut i världen att gå förbi deras centrala kontor på Djäknegatan innan avresa. Detta för att få ut så mycket som möjligt av er semester och er ekonomi och för att slippa gå i de turistfällor som jag gjorde!

Låt er resa kosta vad den behöver, men inte mer, lägg istället era extra slantar på upplevelser och minnen för livet!

Kontakta oss

besök oss här

prata med oss

mejla oss

https://maps.googleapis

Map

Satellite

https://maps.gstatic.com/mapfiles/api-3/images/spotlight-poi2
https://maps.googleapis
https://maps.gstatic.com/mapfiles/api-3/images/google4

Map data ©2020 Google

https://maps.googleapis

Djäknegatan 1, Malmö 21135

öppettider

Mån-Fre 9-18 Lör 10-3 Sön - Stängt

Följ oss på social media

Bli Kund

Registrera dig hos oss för specialerbjudanden.

E-Post *

Namn *

Hur kan vi hjälpa dig? *

Jag är intresserad av *

© Azyo International